houvast

‘Houvast’ is een sociaal documentaire fotoserie waarin je wordt meegenomen door een huis. Een ouderlijk huis. Een huis waar de kinderen lang geleden zijn uitgevlogen en waar in de loop der jaren weinig is veranderd. Nu woont alleen de moeder er nog. 

In 24, deels analoge beelden, maak je kennis met haar overleden echtgenoot. Ronddwalend werd ik er getroffen door verstilde aanwijzingen. Ik vond hem overal. In de streepjes op de muur met zijn initialen. Hij hield er de groei van de kinderen bij en de laatste jaren ook zijn eigen krimp. Ik las zorgzame waarschuwingen als ‘PasOpPunt’ aan logeerkamerbedplank 6 en dwingende bij het fonteintje in het toilet. Waren die bijlen ook zorgzaamheid? Of angst? Of behoefte aan controle? Per detail groeide mijn verwondering, maar ook mijn connectie met hem. 

Alle foto’s uit de serie ‘Houvast’ zijn gebundeld in een fotoboek met een oplage van 50 stuks. Heb je interesse in het boek neem dan contact met me op via email (mariekeboonfotografie@gmail.com) of 0614220037. Het boek kost € 22,50